FacebookLinkedIn

Verhaal van Delie

Delie op den Camp
versneld deeltijdtraject op BS Lahrhof

“Vanuit een UWV-traject heb ik de kans gekregen om basisschoolleerkracht te worden. Een sprong in het diepe, maar het voelt nu al heel erg goed.  Ik word goed begeleid en krijg veel ruimte en vertrouwen om me te ontwikkelen. Het allermooiste aan dit vak vind ik dat ik een steentje kan bijdragen om kinderen zelfvertrouwen te geven en ze te laten groeien in hun zelfstandigheid en hun ontwikkeling. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en kijk ernaar uit om als leerkracht aan de slag te gaan.”

“Na de opleiding SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) heb ik enkele jaren als casemanager verzuim bij het CSU gewerkt. Het werk was heel leuk, het beviel me goed. Ik heb er ongelooflijk veel ervaring opgedaan, veel in de coaching gewerkt. Maar er waren ook factoren aan dit werk die me steeds meer tegenvielen. Ik miste iets. Ik koos voor mezelf en heb ontslag genomen, de WW in te gaan, zonder te weten wat ik daarna zou gaan doen. Bij de pakken neer gaan zitten is niet mijn stijl, dus ik ging me wel meteen oriënteren. Na drie maanden zag ik een bericht op LinkedIn; er werden mensen die in de WW zaten gevraagd voor een UWV-traject om zich om te scholen tot basisschoolleerkracht. Ik dacht meteen: dát is leuk! Ik heb jarenlang turnles gegeven aan kinderen. Dat heb ik altijd met ontzettend veel plezier en passie gedaan. Nadat ik mijn eerste dochter kreeg ben ik daarmee gestopt, maar het les geven heb ik altijd gemist. En dus zag ik een mooie kans in dit aanbod.

Ik moest eerst op sollicitatiegesprek bij Kindante. Er waren volgens mij vier kandidaten en er was maar één plek. Het klikte meteen. Ik werd uitgekozen en mocht starten. Dat was al een goed gevoel! Ik heb eerst een voortraject gedaan. Dat betekent stage lopen, voor mij op BS Lahrhof in Sittard, een portfolio aanmaken en een persoonlijkheidsonderzoek. Uit deze test bleek al dat ik de competenties had die nodig zijn als basisschoolleerkracht; samenwerken en flexibiliteit bijvoorbeeld. In deze periode mocht ik ook al lesjes geven. Voor mij was dit voortraject heel fijn. Ik heb kunnen proeven aan het vak. Het leukste vind ik dat iedere dag anders is. Een dag loopt niet altijd zoals je vooraf hebt gepland; dan moet je flexibel zijn. Deze periode bevestigde het beeld dat ik vooraf had en ik wist: dit is het.

Na deze periode start ik met het versneld deeltijdtraject van twee jaar op de Nieuwste Pabo. Dat betekent één avond in de week terug naar de schoolbanken, veel opdrachten in de praktijk (in de groep dus) uitvoeren en studie in eigen tijd. Het eerste jaar is dat weer op BS Lahrhof en het tweede jaar op een andere school. Het is natuurlijk even wennen om weer te studeren, maar het is te overzien en ik heb er veel zin in. Ik word echt goed begeleid door mijn mentor en de opleidingscoördinator van BS Lahrhof. Het is prettig samenwerken en ik sta altijd open voor feedback. Het is een fijne school om stage te lopen. Ik word overal bij betrokken en ik word serieus genomen. Vanaf de eerste week hebben ze me vertrouwen gegeven en mag ik alles mee doen. Ik ben officieel nog niet in dienst van Kindante omdat ik nog een tijdje WW krijg, maar ik voel me absoluut al medewerker van Kindante. Het voelt goed om bij Kindante te werken.

Natuurlijk moet ik me het les geven nog eigen maken. Maar het voelt heel natuurlijk aan. Ik vind het belangrijk om consequent te zijn naar de kinderen en ook duidelijk te zijn in regels. Ik probeer dat zo positief mogelijk te doen, met af en toe een grapje. De kinderen zien me echt als hun juf en er is een leuke sfeer. Het allermooiste aan dit vak vind ik dat ik een steentje kan bijdragen om kinderen zelfvertrouwen te geven en ze te laten groeien in hun zelfstandigheid en hun ontwikkeling. Ik stuur ze een beetje, maar moet ze ook durven loslaten en het ze zelf laten ondervinden. Dan leren ze uiteindelijk het meest. Deze nieuwe stap is een sprong in het diepe, maar het voelt nu al heel erg goed. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en kijk ernaar uit om als leerkracht aan de slag te gaan.”
Contactinformatie

Dr. Nolenslaan 138                               KvK-nr:  41071699
6136 GV Sittard                                   ANBI:     6367732
046-4363366                                       IBAN:     NL57 RABO 0130567043
VoIP: 3003

BURO@kindante.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!