TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Verhaal van Mijke

 

Mijke Hoofs (35)
Leerkracht KC de Eik

 “Ik heb altijd juf willen worden. Zes jaar geleden rondde ik de Pabo af, maar ik ging vorig jaar pas aan de slag als leerkracht bij Kindante. Ik koos bewust voor Kindante. Ik had het beeld dat hier wordt gewerkt zoals onderwijs hoort te zijn. Mijn start als leerkracht ging niet zoals gepland, maar gelukkig kreeg ik een nieuwe kans. Ik voel me nu als een vis in het water. Het is heerlijk werken en ik krijg er zóveel energie van. Dit is een keuze voor mijn leven!”

 “Ik heb altijd in het onderwijs willen werken. Kinderen iets bij kunnen brengen en ze helpen in hun ontwikkeling; dat was en is mijn drijfveer. Na de opleiding SPW wilde ik echter niet meer doorstuderen maar gaan werken en ben ik als pedagogisch medewerker bij de kinderopvang gestart. Maar het onderwijs bleef trekken. Op een gegeven moment hakte ik de knoop door: ik ga de Pabo doen. Het was aanpoten; ik deed de deeltijdopleiding van vier jaar in combinatie met mijn werk en gezin. Maar het was de moeite waard en ik slaagde zes jaar geleden voor de Pabo. Ik had echter een vast contract in de kinderopvang en wist waar ik aan toe was. Het was ook een periode waarin de banen als leerkracht niet voor het oprapen lagen. En dus bleef ik werken in de kinderopvang.

Dat veranderde toen ik vorig jaar een vacature zag bij Kindante als leerkracht. Het begon te kriebelen en ik dacht: ik ga de stap zetten. Ik koos bewust voor Kindante. Ik had veel goede verhalen gehoord over Kindante en had het beeld dat dit bestuur werkt zoals onderwijs hoort te zijn. Het sollicitatiegesprek was heel prettig en er werd goed geluisterd naar mijn wensen en mogelijkheden.  Ik werd aangenomen en kon beginnen op BS de Bron in Neerbeek. De eerste dag was een succeservaring. Ik dacht meteen: Yes, dit is leuk! Ik deed vervangingen in alle groepen en het liep gewoon goed. Tot december. Ik raakte gestrest en dacht: help! Kan ik dit wel, wil ik dit wel? Ik liep over. Ik heb (te laat) aan de bel getrokken en ben gestopt. Terug de kinderopvang in. Maar al heel snel besefte ik dat ik heel dom was geweest om zo snel weg te gaan. Ik had altijd juf willen worden, en nu gaf ik meteen op!

Na een half jaar nam ik opnieuw contact op met Kindante. Ik mocht weer op gesprek komen en ben daarin heel open geweest. Ik had mijn les geleerd. Gelukkig werd ik aangenomen en ben ik afgelopen schooljaar aan de slag gegaan als vervanger in cluster Echt-Susteren. Mijn eerste baan is bij groep 1/2 op KC de Eik in Nieuwstadt. Ik voel me als een vis in het water. Het is heerlijk werken en ik krijg er zóveel energie van.

Ik weet dat ik tot de kerstvakantie op KC de Eik werk, daarna weet ik nog niet op welke school in het cluster ik ga werken. Dat vind ik best spannend, omdat ik de andere scholen nog niet ken. Ik zou graag eens een rondje maken langs de scholen zodat ik al een beetje voorbereid ben. Ik vind het wel goed om op verschillende scholen te werken. Iedere school is anders en ik doe veel ervaring op. Het helpt om ook voor mezelf een bewuste keuze maken op welk soort school ik graag werk en het beste past bij mijn eigen visie en bij mijn ontwikkeling. Uiteindelijk is mijn wens om een vaste werkplek te hebben.

Ik vind het super fijn dat ik binnen Kindante als startende leerkracht goed wordt gecoacht. Ik neem deel aan de kenniskring ‘startende leerkracht’. Hier ontmoet ik andere nieuwe leerkrachten en delen we ervaringen. Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die soms nog onzeker is. Daarnaast zijn er twee coaches beschikbaar, twee leerkrachten van Kindante, waarvan één mijn vertrouwenspersoon en sparringpartner is en bij wie ik terecht kan als ik ergens tegenaan loop. Die ondersteuning is enorm waardevol.

Ik ben blij dat ik het tóch weer heb aangedurfd om leerkracht te worden en dat ik de stap heb gezet om te solliciteren bij Kindante. Dit is een keuze voor mijn leven!”


Contactinformatie

Dr. Nolenslaan 138                               KvK-nr:  41071699
6136 GV Sittard                                   ANBI:     6367732
046-4363366                                       IBAN:     NL57 RABO 0130567043
VoIP: 3003

BURO@kindante.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!