TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Verhaal van Mirjam

Mirjam Aarts 
Onderwijsassistent BS Jan Peters Roosteren en BS De Bolleberg Maria Hoop

“Ik werk met ontzettend veel plezier als onderwijsassistent op een school van Kindante. Ik vind het ongelooflijk om te merken dat ik zoveel waardering krijg voor mijn werk. Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik dit doe en ik vind het echt zó leuk om te doen. Dit werk komt recht vanuit mijn hart.”

“Na het afronden van de Pabo heb ik jarenlang als leerkracht gewerkt op OBS De Wissel in Born. Dat beviel erg goed, een super mooie en leuke baan. Vooral de interactie met de kinderen en samen met hen werken aan hun ontwikkeling vond ik geweldig. Ik kon op mijn eigen manier lesgeven: open, gedreven en onbevangen met humor en gezelligheid. Het gaf enorm veel voldoening dat ik besefte dat de kinderen tot leren kwamen mede door mijn inzet.

In 2014 veranderde alles. Ik werd flink ziek en kon onmogelijk werken. Dat leidde er zelfs toe dat ik moest stoppen met werken, ook al kreeg ik de tijd om te herstellen en de mogelijkheid om te revalideren. Ik heb voor mezelf gekozen, gekozen om beter te worden en stoppen met werk was op dat moment de beste beslissing.
Langzaam begon ik me weer beter en fitter te voelen. En in 2017 kwamen gedachtes naar boven om weer te willen gaan werken. Het begon te kriebelen. Ik miste het werken met de kinderen, het overleggen en samenwerken met collega’s, de sociale contacten. Maar wilde en kon ik eigenlijk wel weer beginnen als leerkracht? Met de kans dat ik te veel hooi op mijn vork zou nemen als ik het werk zou gaan doen met de passie, overgave en enthousiasme die ik altijd had?
Aan de andere kant vond ik het onderwijs te mooi om los te laten. Toen dacht ik: waarom zou ik niet een leerkracht en kinderen kunnen gaan ondersteunen? Dan kan ik toch doen wat ik zo mooi vind: iets betekenen voor kinderen én voor de leerkrachten en kan ik de kennis en ervaring die ik jarenlang heb opgedaan inzetten.

Ik besloot een open sollicitatie te schrijven naar Kindante omdat ik wist wat ik bij deze werkgever zou kunnen verwachten. Ik ben destijds met een goed gevoel weggegaan. Kindante gaf me vertrouwen, toonde veel begrip, en heeft zorgvuldig gehandeld rondom mijn situatie. Dat betekende veel voor me. De sollicitatie bracht me veel goeds: begin 2018 ik kreeg een nieuwe kans om aan de slag te gaan als onderwijsassistent. Geweldig!

Ik werk nu als onderwijsassistente. Ik vind het ongelooflijk om te merken dat ik zoveel waardering krijg voor mijn werk. Dat is waanzinnig, daar was ik vooraf nooit vanuit gegaan. Ik vind het zelf zo vanzelfsprekend dat ik dit doe en ik vind het ook zó leuk om te doen. Dit werk komt recht vanuit mijn hart. Ik ben betrokken bij de kinderen, ik mag mee nadenken met de leerkracht, echter de eindverantwoordelijkheid ligt bij de leerkracht. Dat geeft mij de rust die ik nodig heb. Ik weet nu dat als je hard knokt om beter te worden, er veel mogelijk is. Ik ben echt blij en dankbaar dat ik dit mag doen. Ik weet zeker dat ik dit de rest van mijn leven kan blijven doen!” 

Contactinformatie

Dr. Nolenslaan 138                               KvK-nr:  41071699
6136 GV Sittard                                   ANBI:     6367732
046-4363366                                       IBAN:     NL57 RABO 0130567043
VoIP: 3003

BURO@kindante.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!