TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Verhaal van Toine


Toine Voorjans 
Conciërge OBS De Springdonk

“Ik vind mijn werk als conciërge geweldig. Ik heb veel contact met de kinderen. Dat is het mooiste wat er is. Ik voel me ook echt deel van het team. Dat wordt ook gestimuleerd door de directeur. Ik krijg veel vertrouwen en ruimte om mijn werk te doen. Dit werk had ik veertig jaar geleden al moeten gaan doen!”

“Ik werk als conciërge op OBS De Springdonk in Susteren, na jarenlang als voorman in de metaalbouw en enkele jaren als verkeersregelaar te hebben gewerkt. Het voelde vanaf de eerste dag goed. Nu denk ik: dit werk had ik veertig jaar geleden al moeten gaan doen! Ik doe van alles op school: klusjes, schilderwerk, reparaties, loodgieterswerk, timmerwerk. Ik ben handig en vind het geweldig om te doen. Ik wil het kopen van iets nieuws zo lang mogelijk uitstellen. Eerst kijken of ik het kan repareren.

Als conciërge werk ik ook met de kinderen. Dat vind ik het mooiste wat er is. Kinderen iets leren, ze helpen en dingen uitleggen. Ik ondersteun op vrijdag de groepen 6,7 en 8 bij het thematisch werken. Dan bewerken ze bijvoorbeeld hout met de houtzaag. Ik heb inmiddels een goede band opgebouwd met ze. En ook met de ouders. Ik heb de eerste periode vaak aan de poort gestaan bij de start van de dag. Een praatje maken. Zo konden ouders en kinderen kennis met me maken. Nu roepen de kinderen al vaak: “Hoi meester Toine”. Of ze komen zelf naar me toe om iets te vragen. Prachtig vind ik dat. 

Het werken bij Kindante heeft voor mij een meerwaarde omdat ik in contact kom met de conciërges van andere Kindantescholen. We hebben zelfs een groepsapp aangemaakt. Super handig, want zo kunnen we kennis, ervaring en materialen uitwisselen, maar elkaar ook echt helpen. Een voorbeeld: één collega is heel goed in aanleggen van elektriciteit; hij heeft me op De Springdonk een keer geholpen.

Ik krijg van de directeur veel vertrouwen en maak echt deel uit van het team. Ik vind mijn werk zó leuk dat ik ook af en toe in het weekend of in de vakantie werk. Dat doe ik met alle liefde en plezier. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik hier niet meer wegga tot mijn pensioen! “


Contactinformatie

Dr. Nolenslaan 138                               KvK-nr:  41071699
6136 GV Sittard                                   ANBI:     6367732
046-4363366                                       IBAN:     NL57 RABO 0130567043
VoIP: 3003

BURO@kindante.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!